Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Иван Сотиров: ГЕРБ и ДПС, когато бяха на власт, работеха в схемата на "Лукойл"

"Не само имаме (не)коалиция, имаме и (не)управляващи, които се държат като опозиция", добави политикът

16.11.2023 | 22:06 Редактор: Толя Стоянова

"Няма как да има мнозинство, ако ПП-ДБ не се разберат с ГЕРБ или с ДПС. Проблемите са ясни. Самите партии са станали корпоративни структури", заяви политикът Иван Сотиров от "Синя София" в студиото на "Денят ON AIR".

"И ГЕРБ, и ДПС, когато бяха на власт, работеха в схемата на "Лукойл". До ден днешен тя не е прекратена. "Нефтохим" може да работи и с руски, и с неруски петрол. В тази държава не само имаме (не)коалиция, имаме и (не)управляващи, които се държат като опозиция", добави Сотиров.

По думите му дерогацията е вредна от самото начало.

"Оказа се, че работят със 100% руски нефт, защото е по-евтино. Беше ясно по каква схема се заобикаля бюджетът. Службите също изпълняват политически поръчки, но обичат да си мият ръцете със съдебната власт", заяви той.

 

На въпрос кой ще управлява Столичния общински съвет, Сотиров отговори, че всички участват в някаква "сглобка".

"Нашата амбиция е да разбием този модел. Той е станал национален, кметовете си формират икономически мнозинства", каза политикът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Васил Терзиев трябва да се еманципира от влиянието на Бонев, защото повтаря неговите "вредни идеи". По думите му голяма част от инициативите kа Бонев са контрапродуктивни.

"Затварянето на отделни централни зони за коли претоварва целия център. Има модели в Европа - въвежда се обща рестрикция, за която се плаща такса, тогава се разтоварва цялата зона симетрично", посочи гостът.

"Създават се тромбове в транспортната система. Екологията е превърната в инструмент за терор на софиянци", добави той.

Гледайте целия разговор във видеото.