Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Без сериозна група в Общинския съвет Варна много трудно може да се управлява

"Районните кметове трябва да имат повече правомощия", категоричен е кандидатът за кмет Христо Димитров

20.10.2023 | 21:30 Редактор: Толя Стоянова

"Настъпи време да обръщаме своите дългове към обществото. Време е да даваме. Ангажиментът не е само на кмета, но и на цялата Община. Ще дам моя опит, който съм натрупал. Няма да бягам от образа си на строител, от човек, който се е занимавал с бизнес. Девизът "Заедно за Варна" не е случаен. Ние сме хора от практиката, които не само обещаваме. Важно е да покажем истинските проблеми", заяви кандидатът за кмет на Варна инж. Христо Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него постоянно се търсят проблемите във фирмите, но контролът върху тях е слаб. "Имаме идея да ангажираме гражданите. Ще направим всичко възможно да инициираме промяна на общоустройствения план. Имайки предвид ограничението на Варна, ще работим за втора връзка с "Аспарухово", както и в южните части по развитие на жилищни зони", каза инж. Димитров.

Той засегна и проблема с презастрояването на Варна. "Презастрояването е факт. Целта е как хората могат да се чувстват по-добре в зоните, където живеят. Това включва зелени площи, спортни площадки, тротоари, зони, където могат да се движат спокойно велосипедисти", посочи инж. Димитров.

По думите му Варна трябва да се управлява от варненци извън столицата. "Районните кметове трябва да имат повече правомощия. Община Варна с нейния състав не може да обхване всички дейности, които са по райони", добави инж. Димитров.

"Заложили сме на млади професионалисти в съответните области. За нас като еднакво мислещи хора освен кметски места, трябва да имаме и добър състав в Общината. Без сериозна група в Общинския съвет много трудно може да се управлява града", заяви кандидатът за кмет на Варна.

Гледайте видеото с целия разговор.