Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кандидат за кмет на София: Нямаме доказателства за корупция, но имаме за некомпетентност

"Парите се крият през всички дружества", смята д-р Асен Ангелов

16.10.2023 | 20:50 Редактор: Толя Стоянова

Изненадата се крие в нас - непредставените софиянци. Хората не вярват, че политиците могат да променят нещо в нашия град. Добре съм подготвен, но това не е достатъчно. Зад гърба си имам листа от професионалисти, те ми дават кураж, че не са участвали в тази система. Това заяви кандидатът за кмет на столицата д-р Асен Ангелов в студиото на "Денят ON AIR"

"Моите приоритети са всички ежедневни проблеми, с които се сблъскваме. Много трудно е да се направи дългосрочна визия, когато човек вижда, че няма никакви политики в социалната сфера, в транспорта, свързани с въздуха, с чистотата, с децата ни", подчерта д-р Ангелов.

По думите му се говори, че бюджетът на София е рекорден, но според него може да бъде два пъти по голям и да достигне 4-5 млрд. лв. "Отчетите са неясни. Всички дружества, които притежава общината, са или на загуба, или на 0. Софиянци казват, че бюджетът се управлява от корупцията, аз нямам доказателства за това, но всички имаме това усещане", посочи кандидатът за кмет. 

Той подчерта, че се интересува от реални резултати. "Нямаме доказателства за корупция, но имаме за некомпетентност", заяви д-р Ангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него парите в бюджета на София не се харчат добре и фирмите не се стараят да си свършат работата, а да я направят безкрайна, за да печелят поръчки. "Липсва контрол, желание, професионализъм и компетенции", категоричен е той.

По думите му не е необходима промяна на данъците. "Има нужда да се извадят наяве приходите на София. Парите се крият през всички дружества. Има кандидати, които в момента управляват частни фирми", каза д-р Ангелов.

Той отбеляза, че "Топлофикация София" е с огромни задължения и може да доведе до фалит на целия град. На мнение е, че това се допуска, защото няма компетентност и никой не го е грижа за софиянци.

Гледайте целия разговор във видеото.