Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Иван Иванов: ГЕРБ прехвърля горещия картоф на ПП-ДБ, застрашени сме от енергиен крах

Не може да се хвърлим в бездната на безизвестността откъде ще получаваме доставки на ток, заяви депутатът от БСП

05.10.2023 | 19:50 Редактор: Тодор Петров

Депутатът от БСП Иван Иванов очаква дебатите по вота на недоверие срещу правителството да се проведат в четвъртък, а самото гласуване да се състои в петък следващата седмица.

"Да, няма да мине, но хората трябва да разберат какво им се причинява. В основата на тези проблеми са от ГЕРБ, които опитват да прехвърлят горещия картоф на ПП-ДБ. Всичко случващо се в сектор "Енергетика" тежи на съвестта на мнозина. Не мога да разбера поведението на ГЕРБ, които остро критикуват правителството, което се подкрепя от тях, а в същото време защитават със своя вот всички тези безобразия", заяви социалистът в предаването "Денят ON AIR".

Иванов смята, че сме застрашени от енергиен крах и след 10 години от вносител, ще се превърнем във вносител на електроенергия. По думите му не може да се хвърлим в бездната на безизвестността откъде ще получаваме доставки на електроенергия.

"Нямаме атомна електроцентрала, която да се разшири. Имаме два готови реактора, които може да се монтират там, а ние ще ги дадем на Украйна. Подготвя се удар върху обикновения потребител, който излиза на свободния пазар. Никакви гаранции нямаме, че сметките на битовите потребители няма да се увеличат тройно и четворно", каза още Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от БСП смята, че догодина за първия учебен ден родителите ще се чудят дали да платят сметката за ток или да купят на децата дрешки за училище.

Иван Иванов посочи, че земеделските производителите имат проблем с поскъпването на торове, препарати и горива в резултат на войната на Украйна. 

"Тези 65 млн. лв. по някакъв начин успяха да тушират недоволството. Останаха доволни зърнопроизводителите, останаха недоволни малките производители на плодове и зеленчуци, животновъдите. Подписаният меморандум няма никаква стойност и противоречи на закона", подчерта гостът и добави, че едва ли БАБХ има капацитет да извърши пълен контрол на вноса.

Според него не трябва държавата да осигурява работа на зърнопроизводителите, а механизмът за разпределение на средствата за земеделците е сбъркан.

Иванов е на мнение, че цените продължават да растат заради липсата на комуникация, законодателство и държавна политика в тази посока.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Андрей
преди 6 месеца
ПП-ДБ като нямат акъл така става Сигнализирай за неуместен коментар