Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Красимир Каракачанов: Всеки, който е на власт, се опитва да промени историята

Според него правителството не се интересува от националната сигурност на страната

22.09.2023 | 20:40 Редактор: Толя Стоянова

"Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински, както първото предложение на ГЕРБ, така и сегашното. Да покажем, че водим антируска политика. Трети март е свързан с Русия дотолкова, доколкото Русия е свързана с Руско-турската война. Трети март е символ на един национален идеал". Така бившият военен министър Красимир Каракачанов коментира в студиото на "Денят ON AIR" предложението на правителството за смяна на датата на националния празник на България.

На въпроса някой прави ли опити за подмяна на историята ни, Каракачанов отговори, че всеки, който е на власт, прави опити да я променя.

Според бившия военен министър предложението за смяна на датата е опит да се пренапише историята и да се зачеркне част от нея.

Каракачанов коментира в ефира на "Bulgaria ON AIR" и проблемите със службите за национална сигурност. Според него правителството не се интересува от националната сигурност на страната. "ГЕРБ и ДПС не веднъж се опитват да слеят службите", заяви той.

Попитан кой дирижира процесите в НС, Каракачанов бе категоричен: "ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС - това е управляващото мнозинство. Те никога не са имали проблем с комуникацията".

Гледайте видеото с целия разговор.