Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

АПИ с ново ръководство - ще се разреши ли хроничният пъзел на пътните ремонти?

"Имам позитивно отношение и надежди, че това правителство ще свърши по-добра работа", каза Десислава Христова

04.07.2023 | 21:25 Редактор: Михаела Кирилова

Имам позитивно отношение и надежди, че това правителство ще свърши по-добра работа, защото не ходи по студиата, говори експертно, добри ходове. Новият министър покани камерата на строителите и на пътищарите и там обсъдиха доста неща свързани с "ин хаус"-а. Това каза бившият директор на АПИ Десислава Христова в студиото на "Денят ON AIR".

"В момента е добре да се преговорят договорите и да се види кой докъде е стигнал и евентуално някакво анексиране, за да има по-ясни ангажименти. Бяхме задали въпрос чрез Института за пътна безопасност до министър Шишков дали има договори, които ще изтичат, но отговор не получихме. Към новото ръководство засега не сме отправяли такъв въпрос", допълни Христова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Относно сагата за незаконното строителство - бившият директор на АПИ каза, че се надява скоро да приключи: "Вместо да се спира всичко и да не се издават никакви констативни актове или протоколи, можеше Шишков да си спази закона и всичко щеше да се оправи. Има си процедури и заповеди за спиране на незаконни строежи и за изследване на този строеж. Заради това незаконно строителство се загуби много време и държавата трябваше да си свърши по-експедитивна в работата си", подчерта тя.

Относно плана на министър Цеков и изказването му, че вече "няма да се работи на парче" Десислава Христова коментира така: "Министърът трябва да се заеме с настоящите проблеми. Хубаво е да има план, но нещата не винаги стават по план. Все пак мисля, че няма да видим недовършени магистрали."

Гледайте целия разговор във видеото.