Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Ганев, "Възраждане": Реформа с Пеевски на една маса няма да правим, отказваме разговори

Петков се отказа имунитета с половин уста, той е престъпник, изрази мнение депутатът

16.06.2023 | 20:59 Редактор: Вяра Димова

Поредно некомпетентно изказване. Още не е излязло в Държавен вестник и няма как да се иска нещо, което го няма. Така депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев коментира в студиото на "Денят ON AIR" искането от "Продължаваме промяната - Демократична България" Борислав Сарафов да си подаде оставката.

"Гущерът си скъса опашката и нищо ново не стана. Цялата работа в тази коалиция, която ни управлява, е точно такава. Цялото управление се крие под знамето на реформа в Конституцията, смяна на главния прокурор. Махнаха го и назначиха човек, който преди няколко седмици беше развяван от всички тях като нещо, което ще промени прокуратурата. Сега се отричат от него", каза Ганев.

Той коментира и имунитета на Кирил Петков като определи направеното от него като поредното "йезуитско". "Свалям си имунитета, за да не може нищо да бъде отказано при разглеждане на решението на прокуратурата". Те са едни страхливци. Видяхме и къде тръгнаха да правят реформата", обясни депутатът от "Възраждане" пред Bulgaria ON AIR.

По думите му отправена покана към тях няма. "Нямаме намерение да правим конституционни промени с Пеевски и ДПС. Те вече са част от тази управляваща коалиция. Ние в кабинета с ДПС няма да седнем на една маса. Тези хора са тежко некомпетентни", категоричен е гостът.

Ганев обяви позиция за незабавно сваляне на имунитета на Бойко Борисов. "Ние го призовахме. Костадинов си свали имунитета сам за обвинение, че е разкрил, че държавният резерв е ограбен по времето на Борисов. Същото е и за Кирил Петков. Ние призовахме да го направят. Петков го свали с половин уста. Той трябва да бъде осъден. Той е доказан престъпник и това го доказва Конституционният съд", настоя той.

Ганев изрази категорична позиция, че нямат нищо общо с ГЕРБ. "Те са част от най-голямото престъпление на България през последните години. Йезуитски са аргументите на президента. Ние предлагаме системни решения, които да са в полза на съдебната система. Когато отделяш следствието от прокуратурата, даваш алтернатива", заяви депутатът.

Гледайте целия разговор във видеото.