Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Веселин Тодоров: Това, което правят в НС, е свинско, всичко е за пустия трон

Според него народът за политиците е нещо, което могат да манипулират с "хартиени бюлетинки"

28.12.2022 | 20:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

Рони ли се времето като скала?

"Оставяме горди следи, от които не се срамуваме. Това е стремежът - каквото правиш, хората се отнасят с уважение към него. Трябва да остане, защото такъв е смисълът в живота", заяви основателят на група "Фактор" Веселин Тодоров в студиото на "Денят ON AIR".

Той смята, че това, което се прави в Народното събрание, е "свинско", защото там има хора без достатъчно култура и морал.

"Като ще се правят промени в Изборния кодекс, защо не сложиха лимит 2 мандата и не повече. Как може да има депутати с по 4-5 мандата и след втория започват да крадат. Има хора, които не могат да говорят, говорят неправилно", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според него това, което е тръгнало да става с "Продължаваме промяната" и ДБ в предишното правителство, е давало надежда, че ще има най-накрая разправа с безскрупулната корупция, но благодарение на Слави Трифонов това е рухнало и мафията се е възмогнала.

"Не е лесно да караш хората да протестират. Кои са хората всъщност, те вече отидоха в чужбина. Губят си времето. Вместо да гласуват закони, които ни трябваха за Шенген, те правеха Изборен кодекс. Много е важно да вземат властта отново. Всичко е за този пуст трон, за тази власт, където нищо не правят. Нямат ли морал малко, няма ли честност?", пита Тодоров.

Той смята, че страшното сега е, че тази нова власт, която е в парламента, е на реванша, и той ще ни върне в 1988 г. По думите му президентът ни е проруски настроен и не ходи никъде без Митрофанова и това е провокирало Нидерландия да не ни подкрепи за Шенген, след което добави: "Президентът е много спорна личност, превратна".

"На нас ни трябват един-двама лоялни полковници, 5-6 танка и те ще се скрият, ще изчезнат. Няма кой да ги подкара тези танкове. Това е необходимо. Ние сме в НАТО и ЕС и разни хора все още ни дърпат, бутат и влачат. Лошото е това, че едни се налапаха с власт и пари и станаха много богати, но има много бедни хора. Кой можеше да допусне, че България ще бъде най-бедната държава в ЕС. Румънците ни изпревариха, защото се краде безочливо", категоричен е гостът.

Той отбеляза, че не понася подлостите и не може спорни личности да ни управляват, след което подчерта, че народът за политиците е нещо, което могат да манипулират с "хартиени бюлетинки". Тодоров е убеден, че е необходимо честно правителство, а компромис не може да се прави с крадци.

Гледайте целия разговор във видеото.