Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бившият шеф на "Автомагистрали": Кабинетът извършва ужасна чистка

"Държавата е безхаберна, властта ни е изключително некадърна", каза Десислава Христова

08.09.2022 | 21:00 Редактор: Искра Ангелова

Навременно ли беше включването на "Автомагистрали" в помощ на пострадалото от потока Карловско?

"Гледах едно интервю на зам.-министър Захари Христов и ми стана смешно, защото журналист го попита: "Сега ли е моментът, не можехте ли преди няколко дни да изпратите техника". А той обясни, че е заради пътя от София. Това е абсурдно, защото няма нито една техническа единица в София, всичките машини са по базите. Сега е и сезонът на ремонтите, по-голяма част от машините са извън строя и чакат ремонт за новия зимен сезон", каза бившият директор на "Автомагистрали" Десислава Христова в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ тези действия са заради пиар.

"Вместо да бяха сложили този инхаус, в момента се мълчи страшно много по тази тема, можеха да ползват "Автомагистрали" за поддържане на пътната инфраструктура - снегопочистване, бедствия. Това е и ролята на държавата. Качеството е безобразно, тази тенденция си върви от години и продължава. За мен най-голямото разочарование е, че ние бяхме на протест, имаше вдъхновение, народът излезе, но тази енергия беше похабена", допълни Христова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зимното почистване ще е приблизително 3 пъти по-скъпо.

"Не съм запозната с точните цифри, но е нормално да бъде по-скъпо, защото цените са много нагоре. Поскъпнаха материалите, поскъпна трудът. Цялата работа на държавата е меко казано за критика. Държавата е безхаберна, не знам кой с какви очи ще застане пред хората и ще ги убеждава, че трябва да гласуват за него", подчерта бившият шеф на "Автомагистрали".

Христова отбеляза, че всеки нов министър, който идва, сменя ръководството.

"В момента също тече една ужасна чистка и това е основното, което върши този служебен кабинет, за съжаление. И за реваншизма не им прави чест. Тунел "Ечемишка" трябваше да бъде готов до март месец 2021 година, още не е готов. Колко директори се смениха? Властта ни е изключително некадърна и некомпетентна", категорична е Десислава Христова.

Тя смята, че президентът Радев, който е вдъхновил много хора, не е същият, когото виждаме в момента.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК