Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Джамбазки: Държавата ни е в хаос от зависими хора, решенията не трябва да ги взима Ердоган

"Полицаите нямат сигурност, никой не ги пази", заяви той

01.09.2022 | 21:04 Редактор: Ваня Кузманова

Кога ще спрат гласовете от Турция?

"В Турция гласуват хора, които нямат никаква представа какво се случва в България. Всичко там е нарушение. Нямат право да гласуват оттам. Защо ще се взимат решенията от Ердоган, защо тези клетници в ЦИК се правят, че не разбират? Кой ги притиска? Не трябва българската политика да бъде зависима от някого", заяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че не е важно какво казват социолозите, а какво ще изберат хората. 

"Естествено, че хората няма да бъдат мотивирани да гласуват. Вижте колко пъти ги викахме да гласуват последната година", посочи Джамбазки.

По думите му последното правителство е развалило договора за газ, за да търси посредници. 

"Взимаха от това комисионни. Държавата ни е хвърлена в хаос от хора със зависимости и алчност. На служебния кабинет му е работата да проведе честни избори. Той няма политическа отговорност и не може да взима политически решения", допълни гостът пред Bulgaria ON AIR. 

Ангел Джамбазки изтъкна, че доколкото е разбрал е имало устно нареждане от бившия министър на вътрешните работи - всички да минават и заминават на границата. 

"Трябва да има отговорност от точка до точка. Служителите стоят и си трият по телефона. Чакат да мине смяната, защото никой не им е казал какво друго да правят. Полицаите нямат сигурност. Никой не ги пази. Началниците не ги подкрепят, защото те спят сладък сън и никой не ги притеснява", заключи евродепутатът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК