Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Зафиров, БСП: Инцидентът в Бургас е зловеща илюстрация на безсилието на държавата

По думите му предложението на лидера на ИТН Слави Трифонов за референдум за президентска република е вик на безсилие

26.08.2022 | 20:15 Редактор: Теодора Патронова

Колко висока е цената на корупцията? 

"За съжаление, този инцидент (с автобуса-убиец в Бургас - бел. ред.) е зловеща илюстрация на безсилието на държавата вече много години да се справи с каналджийството, корупцията в системата на МВР и разхищението на държавни средства. Изграждането на защитното съоръжение на границата се превърна в един от най-скъпите инфраструктурни проекти въобще в историята на страната", коментира зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че за решаването на този въпрос държавата трябва да мобилизира всичките си усилия - няма да стане без помощта на армията. Гостът отбеляза, че в предизборната програма на БСП е включено пълното ликвидиране на каналджийските канали чрез създаване на местни екипи от МВР и ДАНС в партньорство със специалните служби на ЕС. 

"Не трябва да се допуска да стане такъв инцидент, за да може държавата да се активира и да покаже, че има воля да се справи с този проблем. Няма да стане без разрушаване на схемите и без бъркане в раната. Дано този път да има наистина наказани. 15-годишното момче трябва да понесе изключително тежко наказание", каза Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Според него бройката на хората, които нелегално преминават границата, са много повече от хиляда души, и в момента има засилен мигрантски трафик. Той смята, че държавата има необходимите лостови механизми. Зам.-председателят на БСП посочи, че трябва да се отделят още средства за борба с миграционния трафик. 

"Ние ще водим позитивна кампания със силни послания. Основен акцент в нашата кампания ще бъдат постиженията, които постигнахме за тези 6 месеца, и това, което не успяхме да свършим, но сме заложили в нашата програма с надежда то да бъде продължено. Не бихме си партнирали с ГЕРБ и ДПС. Ясно е, че България още дълги години ще бъде управлявана от коалиционни правителства. Труден ще бъде форматът на управление", каза още Зафиров.

Гостът коментира и предложението на лидера на ИТН Слави Трифонов за референдум за президентска република. По думите му това е вик на безсилие, виждайки, че няма да успеят да влязат в парламента. Той добави, че поведението на ИТН през последните 3 парламента е следвало логиката на рушенето и от партията търсят президентска протекция.

Гледайте целия разговор във видеото.

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК