Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

КТ "Подкрепа": Големите играчи забъркаха чудовищна каша, има драма с въглищата заради войната

"Политиката управлява икономиката, а не обратното", каза Димитър Манолов

15.08.2022 | 20:00 Редактор: Искра Ангелова

Политиката управлява икономиката, а не обратното, както е нормалният ред на нещата. Това създаде чудовищна каша и я забъркаха всички големи играчи. Ние сме едно пшеничено зрънце от голямата каша. Ние плащаме за всичко това. Едните взимат по 4000 рубли, другите взимат по 2000 долара, а резултатът от простотиите, които вършат, е един и същ. Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни за появилата се информация, че посредническата история е била разиграна още преди да се смени ръководството на "Булгаргаз".

"Купуваме руски газ, който през тези посредници се появява с друг етикет, за да може някакви политици да отчетат, че газът не бил руски и ние да платим сметката. И пак стигаме до тези, които се продават за филия хляб и две кебапчета. Целият свят открива въглищни централи, защото няма друг начин да се оцелее, ние - не. Ще уволним 12 000 човека от Стара Загора. Всички опира до тези кретени, които са взели по някой лев", допълни Манолов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че в криза страната ни е един от най-големите износител на електроенергия.

"Това със сигурност пречи на някого. Този някой може да си е уредил това нещо да бъде прекратено. "Мини Марица-изток" произвежда страшно много, твърди се, че не го правят по най-добрия начин. "Мини Марица-изток" има възможността да изнася и въглища, не само да задоволява нашия вътрешен пазар. С въглищата имаме драма заради конфликта в Украйна, която е изключително сериозен производител на въглища, пък и Руската федерация може и да изнася", обясни президентът на КТ "Подкрепа".

Според него "болната фантазия" управлява Европа в момента.

Попитан дали синдикатите са готови на протести, Манолов отговори: "Ако тези глупости, за които се говори, продължават по същия път и не бъдат подложени на много сериозна ревизия, бъдете сигурни, че тези неща ще се случат по страшен начин. В Плана за възстановяване имаше идея въглищните централи да минат на газ. Представете си, ако цялата ни енергетика беше на газ."

Той е склонен да вярва, че понякога и чужд интерес не следваме: "Засега реват само работодателите, но скоро ще дойде и до битовите потребители. С електроенергията нещата са лесни. Когато се качи цената ѝ, се качват и приходите на тези, които произвеждат", добави Димитър Манолов.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 1
ИЛИЯ ВЪЛКОВ
преди 1 година
БРАУН ГАЗ, КОЙТО СЕ ПРАВИ ОТ ВОДА ВЕЧЕ СЕ ВНЕДРЯВА В ПРОИЗВОДСТВОТО ОТ УМНИТЕ БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕНИ !!! Сигнализирай за неуместен коментар