Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Владислав Панев: Ако осигурим зърно на Алжир, те ще ни осигурят природен газ

"Съвместно явяване на изборите между ДБ и "Продължаваме промяната" е в интерес на България", заяви той

10.08.2022 | 21:08 Редактор: Петя Кръстева

Посредници купуват газ от "Газпром" и го продават на "Булгаргаз" с 30% надценка. 

Прозрачността в чувствителни сектори като енергийния е изключително важна. Правителството и "Булгаргаз" трябваше да бъде проинициативни и да предоставят цялата информация. България трябва да работи по диверсификацията си, така че да не внася от определен източник, а да има избор. Вчера се върнах от Алжир, имаме възможност да внасяме природен газ от там. Те имат резервни количества. Това заяви бившият депутат от "Демократична България" Владислав Панев в ефира на "Денят ON AIR". 

По думите му в момента Алжир има проблем със зърното, а България е част от решението. 

"Ако им осигурим зърно, те ще ни осигурят природен газ", поясни Панев.

В отговор на въпрос дали "Демократична България" ще се включи в протестите относно подновяването на преговорите с "Газпром, Панев отговори положително и осъди "минорния тон" на служебния кабинет по отношение на интерконектора с Гърция. 

Депутатът бе категоричен, че в момента българската енергетика е в изключително добро финансово състояние, тъй като заради високите цени на тока държавните и частните компании правят милиардни печалби. 

Той коментира потенциалните коалиции в следващото Народното събрание и различията на "Демократична България" и БСП по отношение на газовата криза.

"Важното и според мен, и според професор Румен Гечев, е да има алтернативи на газовите доставки, диверсификация. Ако в бъдеще газът от Русия се окаже по-изгоден, аз не виждам причина да не внасяме", подчерта депутатът. 

От думите на Панев стана ясно, че потенциално съвместно явяване на изборите между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" е в интерес на България. 

"Не виждам как бихме могли да направим компромис с ГЕРБ на този етап, тъй като сме от двете страни на барикадата. Идеологията им, която наблюдаваме през последните 12 години, е, че имат едни близки до тях хора, печелещи на гърба на всички останали. Нашата е върховенството на правото", подчерта той. 

Панев обобщи, че ДБ няма проблем да се яви сама на избори. 

"Коалиция между нас и "Продължаваме промяната" би дала ясен избор за кого да гласуват на гражданите. Това със сигурност би ни направило първа политическа сила", заключи той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
532
преди 1 година
Корабите дето ще закарат зърно, ще ги товарят с газ и обратно! :))) Сигнализирай за неуместен коментар