Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Валентин Радев: ГЕРБ е притеснена от състоянието на държавата, не се търпи

"Борбата с корупцията става постепенно и с години", заяви бившият министър на вътрешните работи

23.06.2022 | 20:40 Редактор: Искра Ангелова

Депутатите решиха съдбата на кабинета "Петков". "За" бяха 123-ма, а 116 бяха "против". "Въздържали се" народни представители нямаше. Така правителството не издържа вота на недоверие. Преди няколко дни стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил против да се иска вот на недоверие.

"Как да има еуфория при депутатите от ГЕРБ, след като те са хора с богат управленски опит. Тези хора знаят за какво става въпрос. Те са притеснени от състоянието на държавата, за финансите на държавата. Но вече не се търпи, с всеки изминал ден, в който остават на власт, държавата отива на зле. Хората го виждат по бензиностанциите, по хладилника си", каза бившият министър на вътрешните работи от ГЕРБ Валентин Радев в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че е изумен от хората, които се опитват да подкрепят правителството.

"Да погледнат числата, ако не вярват на ГЕРБ или друга опозиция в парламента, да погледнат НСИ, да видят колко е инфлацията. Постоянно свързват ГЕРБ с ДПС, "Възраждане" и казват "Вижте какво става", а забравят, че БСП е заедно с "Демократична България" в правителството". Такива неща рушат доверието", допълни Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Бившият министър е спокоен, че има достатъчно хора, които отново ще гласуват за тях.

"Може би ще гласуват повече за нас сега, може би пак ще са толкова. Но имаме достатъчно хора, които да ни подкрепят и ни вярват. Ние се плашим, че много хора не вярват на тях. Много лъжи се казаха, много обещания се дадоха, които не се изпълняват", подчерта Валентин Радев.

По думите му трябва да свикнем, че лява и дясна партия ще са в едно правителство.

"Не казвам лошо, че БСП са там, но се чудя на "Да, България" защо са там. Трябва да свикнем, че това и на нас ще ни се наложи. Нямаме коалиционна култура. Не може политик от ранга на премиера, министър да излиза и да говори думи, които ме е срам да повторя. Те остават петно", категоричен е Радев.

Гостът смята, че в бъдеще ще има само коалиции.

"Борбата с корупцията става постепенно и с години. Не едно от правителство само, трябва да има култура в политиците и да го знаят това, а не идват и да казват: "Дотук бяха лошите, ние сме почтените". Кои сте вие почтените? Аз какъв съм?", попита политикът.

Радев добави, че личностните обиди трябва да спрат: "За това има прокуратура, оставете тези неща на тях. Да внимават какво говорят, включително и министърът на МВР. Има и съд."

Гледайте целия разговор във видеото.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК