fallback

Найденов: Нинова иска да сложи ръка върху паричните потоци на ВМЗ-Сопот

Според бившия военен министър коалицията няма да възобнови дебата за изпращане на оръжие за Украйна

07.06.2022 | 21:25 Автор: Здравко Черкезов

Бордът на директорите на ВМЗ-Сопот е сменен, защото Нинова иска да сложи ръка върху паричните пороци и да назначи лоялни на нея членове в ръководството на дружеството. Това коментира бившият военен министър Ангел Найденов в студиото на "Денят ON AIR".

"Разбрах за 3 причини за смяната на борда от Корнелия Нинова – лошо управление, отказ на дружеството да изплати дивидент и продажба на обособени части без знанието на Държавната консолидационна компания (ДКК) и респективно на Министерството на икономиката. И трите посочени причини бяха опровергани в изявлението на ръководството на дружеството", посочи Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Цитирайки ръководството на ВМЗ-Сопот, бившият военен министър изтъкна, че дружеството не просто не е на загуба, а има приходи от 120 млн. лв. и се намира в добро финансово състояние. "Чух, че това е най-добрият период от време за последните 20 години", добави той.

Найденов коментира и темата с оръжията, като според него украинският посланик е спасил коалицията с внасянето на първото писмо, в което не се поставяше въпроса за предоставяне на оръжия от българска страна. 

"Той спаси коалицията в един изключително труден момент при радикално противоречие и в коалицията, и в Народното събрание. С новата нота, в която вече посочва конкретни оръжия – артилерия, миномети, ракетни системи за залпов огън, не мисля, че коалицията ще отговори с такава взаимност на неговата нота. Това писмо би било добър повод да се възроди диалогът в Народното събрание и България да излезе от сконфузната ситуация, в която се намира с предишното решение", смята той.

Бившият военен министър прогнозира, че коалицията ще отхвърли възобновяването на дебата за изпращане на оръжие за Украйна. 

"Става дума за знак, за мястото на България. Въпросът е защо България прави изключение в НАТО. За една част от хората, които са против предоставянето на оръжие, сякаш не съществува международното право и устав на ООН. Сигурен съм, че БСП първа би се обърнала срещу устава", заяви Найденов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback