Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Доц. Михов: Темата Македония е толкова важна, че може да свали правителството

По думите му българският вариант на закона "Магнитски" е антибългарски и антиевропейски

27.05.2022 | 20:53 Редактор: Теодора Патронова

Каква ще бъде ползата от поредния КСНС за Македония при президента? 

"Мисля, че е по-достоверно Албания да тръгне самостоятелно по пътя към Европа. Нещо, което България отдавна е заявила и което изрично е посочено в декларацията на българския парламент и рамковата позиция на правителството от 2019 година. Позиции, които формално са потвърдени от сега управляващото мнозинство. Трудно можем да кажем, че ни управлява коалиция. По-скоро една насипна торба лъжи се опитва да ни управлява или просто стои на власт", коментира доц. Милен Михов от ВМРО в "Денят ON AIR".

Според него премиерът Кирил Петков е бил посрещнат унизително в Битоля. Той изтъкна, че премиерът се държи като изпълнителен ученик.

"Много трудно ще бъде на президента Радев да свика по същата тема нов консултативен съвет, защото той ще трябва да обясни какво се е променило, за да се свика отново. Радев е в основата или един от главните творци на позицията от 2019 година. Темата Македония и Македонският въпрос са толкова важни и значими, че те наистина могат да свалят българското правителство, но причината няма да е в темата, а в глупостта и некадърността на част от управляващите, готови да жертват националния интерес само и само да стоят колкото се може по-дълго на власт", обясни доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

"Обърнете внимание, че коалицията провежда своите коалиционни съвети посред нощ. Това ми напомня на среднощните заседания в политбюро по времето на Сталин. Факт е бягането от обществения дебат. Скриването на промяната зад дебелите врати на Министерския съвет. Скриването от неудобните въпроси и скриването от този важен проблем, който касае всички българи - какво се промени. Ескалацията на антибългарската кампания е в своя апогей. ВМРО е за приемането на РСМ в ЕС, но пътят към ЕС трябва да бъде път на приятелство и добросъседство", посочи гостът.

По думите му българският вариант на закона "Магнитски" е антибългарски и антиевропейски, защото нито държава в Европа не признава чуждо законодателство, което може да я репресира и да отнема бизнес.

Доц. Михов заяви, че премиерът и финансовият министър са си въобразили, че могат да правят всичко в държавата. Гостът каза, че това е механизъм за транспониране на чуждо законодателство и налагане чрез чужди законодателни норми репресии върху български граждани и фирми. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК