Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Джамбазки: Ще има предсрочен вот, лидерът на "Възраждане" се хвали, че е руски шпионин

"Няма единна Европа, а хора в Брюксел, които се опитват да запазят благосъстоянието си", заяви евродепутатът

11.05.2022 | 21:14 Редактор: Ваня Кузманова

Има ли риск някой да предаде българския национален интерес в РСМ? 

"Има риск и това предателство ще дойде от премиера Кирил Петков. Съвсем очевидно е, че с това управление ще има предсрочни избори. Никой обаче от коалицията няма интерес да има предсрочни избори, защото няма да влязат в следващото Народно събрание. България не се съгласява с абсолютно основателни аргументи да започне първата междуправителствена конференция между РСМ и ЕС, защото в РСМ се нарушават правата на македонските граждани с българско национално самосъзнание", заяви евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов се хвали с това, че е руски шпионин

"Това е човек, който се опитва да чрез протеста да събера някаква част от българското общество и може би успява. Някои хора в нашето общество смятат себе си за проруски настроени, но един български националист не може да вее чужди знамена, а както видяхте - на протеста се веят доста руски знамена", допълни евродепутатът. 

"Това управление ще продължи, докато предаде Македония и това ще се случи скоро. В момента в България имаме сблъсък на чужди интереси. Хора, които се гордеят, че не са български патриоти", посочи Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че превозвачите са имали разрешен, съгласуван протест и в момента, в който е трябвало да влязат на шествие с няколко тежки машини, с устна заповед те са били спрени. 

"Това е нарушаване на техните конституционни права. Превозвачите имат легитимно основание да протестират. Те са третият по големина бранш, който внася пари в бюджета и те им се подиграват", коментира съпредседателят на ВМРО. 

"Проблемът не е как ще се справим без руски петрол. Проблемът е, че има държави, които най-много крещяха как трябва да сме единни, а се оказа, че те се договарят сепаративно с руснаците. В момента няма единна Европа, а има едни хора в Брюксел, които се опитват да спасят собственото си благосъстояние и не ги интересува нищо друго", завърши Ангел Джамбазки.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
ВВВВВВ
преди 1 година
Питайте Джамбазки, за 4 години колко престъпления и лъжи извърши при управлението им и опорочи завинаги думата -Патриот. ВМРО, които преди изборите тогава, бяха избрани и обещаваха да премахнат Американските бази, а след изборите набързо се отрекоха от думите си и най нагло ни заявиха,че вече Американски бази нямало в България ! Питайте ШКЕМБЕ воеводата и ментор на Джамбазки, защо приключи с политиката. А Джамбазки , като му свърши мандата в ЕП и той ще се пенсионира ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Вьн .НАТО..Зада.има..мир.в.Европа Сигнализирай за неуместен коментар