Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Иван Димитров, ДБ: България ще има проблем с това, че не е енергийно независима

"Правителството следва да разчита на 100% на службите, за да взима решения", смята той

09.03.2022 | 20:30 Редактор: Ваня Кузманова

Защо информацията, която идва от българските служби, невинаги е коректна?

"Това ще трябва да отговорят службите. Ние ще направим всичко необходимо, за да разберем защо се получи така, тъй като в крайна сметка правителството следва да разчита на 100% на тях, за да взима своите решения. Ако службите ни се информират от медиите и от мрежата, то това няма да е съвсем сериозно и ще се получават изкривявания в информацията", заяви депутатът от "Демократична България" Иван Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му ще дойде момент, в който България ще има проблем с това, че не е енергийно независима, а и е зависимата само от една държава.

"Когато някой от ранга на американското правителство ти каже, че ще има война в Европа, то това да заявиш пред своето правителство, че война няма да има, е меко казано укоримо", посочи депутатът.

Неговото мнение е, че външно министерство не е пряко ангажирано със сигурността. 

"Пряко ангажирани със сигурността са службите. Имаме външно разузнаване, което трябва да събира информация и да направи правилните анализи", допълни Иван Димитров пред Bulgaria ON AIR.

"Новият министър на отбраната е човек, чиято кариера е изцяло свързана със структурите на НАТО. Ние се намираме в момент, когато единственото, на което можем да разчитаме е нашето членство в НАТО, за да можем да бъдем защитени", заключи гостът. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Разлоч
преди 2 години
Тези тотално безхаберни костовисти карат България към нов фалит. Мого скоро народа ще се вдигне и ще ги изгони завинаги от политиката и най-добре по затворите. Сигнализирай за неуместен коментар