България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ваня Симонска: Футболът ни продължава постарому, Михайлов показва неуважение

Медиите са били изключително затруднени при отразяването на конгреса на БФС, смята изпълнителният продуцент на "Спортът ON AIR"

13.10.2021 | 08:48 Редактор: Георги Донков

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на БФС. Това се случи на извънреден конгрес вчера. Изпълнителният продуцент на "Спортът ON AIR" Ваня Симонска смята, че това което се случило е, че футболът ни продължава по стария път с избора на новия-стар президент, който все пак е обещал промени.

След конгреса националите ни спечелиха мача със Северна Ирландия с 2:1, което беше много важно за тях, предвид загубата, няколко дни по-рано с 1:3 от Литва. Така че има бледа светлина в тунела, както и малко самочувствие за тез момчета. Защото покрай този конгрес, избори и напрежение, покрай това кой ще ръководи футбола, те също пострадаха по някакъв начин. По-интересното е обаче, че г-н Михайлов отново не присъства на този мач. За пореден път той показва неуважение към това, което се случва на Националния стадион "Васил Левски", към това, което се случва с националния отбор. Не може да не присъстваш на този мач", каза Симонска в студиото на "България сутрин".

Според нея медиите са били изключително затруднени при отразяването на конгреса на БФС.

"Колегите нямаха звук, нямаха картина. Аз чаках пред НДК, колегата Александър Ангелов беше вътре, но за да се информирам какво става си пуснах в социалните мрежи живото излъчване от залата на Димитър Бербатов. За да следя какво се случва вътре, тъй като колегата не можеше да ми каже какво става", разказа още тя.

Продуцентът на "Спортът ON AIR" цитира устава на БФС, според който президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати. В случай, че никой от кандидатите не получи необходимия брой гласове, се провежда второ гласуване, в което участват двамата, получили най-много гласове на първото гласуване.

"Регистрираните делегати бяха 483. При гласуването имаше трима, които не са упражнили своя вот, имаше и една невалидна бюлетина. При това положение, за победата бяха нужни 242 гласа. Най-вероятно г-н Михайлов отново щеше да спечели, няма как да знаем. Но пак остава един лош привкус за това как е спечелена тази битка, как е спечелен този мач. Играй докрай, играй честно", посочи Симонска. 

Тя смята, че Димитър Бербатов и екипът му най-вероятно ще оспорват този избор в съда и припомни, че така се е стигнало до извънредния конгрес на БФС, когато се наложи пак съдът да го насрочва. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК