По устава на БФС Михайлов не печели заради 1 глас? Бербатов: Отиваме на съд!

Извъртяха го по друга формула, обясни претендентът за поста

12.10.2021 | 19:14 Редактор: Тодор Петров

Димитър Бербатов логично бе разочарован и ядосан след загубата с 11 гласа от Боби Михайлов за поста президент на БФС.

"Разочаровани сме от факта, че 20 клуба от моя край не бяха допуснати по необясними причини. Има едни нарушения, които се опитахме да ги оспорим. Бяха 483 гласа, трябваха 242 гласа, а те спечелиха с 241. Това питахме, опитахме се да обясним. Даже не разбрах какво ми отговори водещият на цялата шоупрограма", посочи голмайсторът на националния отбор за всички времена.

Възниква обаче сериозен казус. 479 са бюлетините, една е невалидна, а трима делегати не са гласували. В устава на БФС е записано, че трябва да имаш 50% плюс 1 глас от общата бройка делегати, които са 483. В този случай един глас не достига на Борислав Михайлов, за да спечели.

"Ще оспорваме, пак има съд, пак може да се обърнем натам. Извъртяха го по друга формула - на гласуващите, които са вътре. В момента не се водим по Устава, не е правилното решение това", категоричен е Бербатов.

"Ние сме морални победители, направихме каквото зависи от нас. Продължаваме да се борим. Отивайки към съда, следваме Устава, си мисля, че март трябва да има нов Конгрес. На журналистите пак не се даде да гледат, да слушат, ставаха нещата пред Facebook. Хората от УЕФА и ФИФА наблюдаваха, не мога да се оплача от тях", каза още той.

Вижте повече в репортажа на Ваня Симонска.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК