Доц. Михов: Няма обективни причини за предсрочни избори

Патриотите държали държавния кораб изправен, въпреки вълните на разделение, смята депутатът от ВМРО

30.07.2020 | 21:52 Редактор: Виктория Гетова

Защо управляващата коалиция е поставена на карта и ще устиска ли кабинетът под натиска на улицата? 

"Картината на протестите е много красноречива. Да спреш метрото, да блокираш ключови комуникационни възли под етикета "протест", поражда много въпроси", заяви депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в "Денят ON AIR".

Той коментира и темата за евентуални предсрочни избори в страната. "Няма обективни причини за предсрочни избори, тъй като редовните избори са на дневен ред през месец март", посочи доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът в студиото обяви, че парламентарната група на ВМРО е излязла с декларация по повод поредния тревожен случай на ромско нападение върху български граждани и допълни, че интеграцията на ромите е обществена потребност. Според депутата гражданите трябва да бъдат защитавани навсякъде, дори в най-малките населени места, а не само в столицата.

Доц. Милен Михов направи равносметка за ВМРО на политическия сезон по време на кризата.

"ВМРО и "Обединени патриоти" бяха баланса, който държеше държавния "кораб" изправен, въпреки вълните на разделение, противоборство и конфронтация", отчете още депутатът.

Доц. Михов коментира и предложението на ВМРО за изменения в Закона за предучилищно и училищно образование.

"За децата от 4-годишна възраст детската градина ще бъде безплатна по отношение на таксите за обучение. Намерили сме механизъм да бъдат подпомогнати общините, така че и изхранването в детските градини да бъде безплатно", допълни народният представител.

И допълни, че сериозно се дискутира въпросът тези родители, които не могат да класират своите деца в общинските детски градини, да бъдат подпомогнати за частни детски градини. Това е част от така наречената концепция за грамотна раждаемост.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
бая обективен и
преди 3 години
масов е независимия протест Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
сит на
преди 3 години
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Няко очаква ли те да кажат друго? Сигнализирай за неуместен коментар