Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Румен Леонидов: С лоши стихове не бива да се правят сензации

Яворов не може да се позволи толкова елементарни неща, посочи поетът

21.01.2020 | 22:08 Редактор: Юлия Христова

В истинността на новооткритите ръкописи на Яворов се усъмни поетът Румен Леонидов. Той написа коментар във Facebook.

"Цялата гилдия вече знае, че новопръкналите се ала Яворов ръкописи са фалшификат! Като се почне от почерка и се продължи до печалния печат на цензурата, която по онова време още не съществува в България и се свърши с парчетата от парцали от трикольора ни...", настоява Леонидов.

"Всеки който познава творчеството на Яворов би се усъмнил, че това са негови стихотворения. Според мен няма усещане за Яворов, важното е, че с лоши стихове не бива да се правят сензации, дори да са на Яворов", каза за "Денят  ON AIR" поетът и общественик Румен Леонидов.

По думите му в училище той не се изучава достатъчно по ред причини. Откритите стихове събудили чувството, че това е някаква сензация.

"Яворов не може да се позволи толкова елементарни неща, няма нищо от него, има само патриотарски опити, елементарни работи... Страшното е подмяната на историрическата принадлежност. Разликата между експертната справка и експертизата е голяма", допълни той за Bulgaria ON AIR.

По думите на Леонидов големият проблем е, че има подменени исторически документи. Не само подписът, но и почеркът бил различен. 

"Ако не се намесят ДАНС и полицията, утре ще излезе, че Яворов е писал, че е македонист. Целта е да се тества минават ли тези фалшификати и утре да се произведат още", посочи събеседникът. 

Целия разговор вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК