Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Васил Найденов: Хората имат нужда от идоли

Почти всяка вечер се срещам с хора от всякакъв интелект и морал, разказа той

01.01.2020 | 20:25 Редактор: Юлия Христова

Нашете поколение няма самочувствието на звезди, за разлика от някои по-млади. Това каза за "Денят ON AIR" изпълнителят Васил Найденов.

Според него името Васил му носело късмет.

"В годините преди 89-та трябваше някой да гарантира за мен, че нямаше да избягам по време на участия в чужбина", обясни изпълнителят.

"Имах баба в Детройт, но стана така, че не можах да  я видя. Оказа се, че един от придружаващите ни там е забравил ми предаде, че баба ми е искала да ме види", разказа Найденов.

Той разказа още, че често пъти работи с млади хора, които обаче рядко се интересували от случилото се в миналото, годините преди Прехода. 

"Човек не може да стои зад параван и да не вижда какво се случва на неговата улица и в неговия град" , подчерта Найденов. 

"Почти всяка вечер се срещам с хора от всякакъв интелект и морал, на тях им е интересна твоята позиция за нещата, по този начин ти ставаш част тях", коментира още той. 

Васил Найденов изрази надежда за приемственост между поколенията творци - по-младите и по-старите, част от които ни напуснаха през 2019 година. 

"Хората имат нужда от идоли и ние много често им отнемаме идоли и в политиката, и в изкуството", подчерта той,

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК