Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Пиар експерти: Комуникацията е управленска функция

Любомир Аламанов и Даниел Киряков с обзор на събитията през 2019 г.

26.12.2019 | 20:40 Редактор: Ралица Братанова

Комуникациите станаха все по-важен инструмент през 2019 г. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" пиар експертът Любомир Аламанов. 

"Видяхме случаи, в които липсата на комуникация доведе до зараждане на кризи и проблеми. Неслучайно една от най-големите организации промени дефиницията на пиара като управленска функция. Беше доста важна и ключова година", допълни Аламанов.

Пиар експертът Даниел Киряков също се съгласи, че комуникацията е управленска функция.

"Не можем да мислим един процес, без да планираме комуникацията като например проблема със Стратегията на детето. Когато държавата влезе в своите функции и почна да дава реални примери, че няма да крадем деца, а ще им се намира помощ и подкрепа - никой не повярва", заяви Киряков.

Любомир Аламанов е на мнение, че светът се е променил и хората все повече търсят информация. 

"Огромната отговорност на политици, лидери, мениджъри - трябва да дават коректна информация, така че хората да се чувстват спокойни", коментира той.

Парламентът е институцията с най-ниски нива на доверие сред политическите институции в България. 

Според Аламанов това се дължи на промяната в комуникационните модели, защото ако преди 20-30 години хората са се информирали само от телевизията и вестниците, сега възможностите са много и хората започват да усещат, че нещата не са такива, каквито им ги представят институциите.

Пред Bulgaria ON AIR пиар специалистът Даниел Киряков посочи, че в нуждата си от информация хората започват да си създават собствени теории и се трупа недоволство и недоверие, което рефлектира в социалните мрежи и затова рейтингите на политиците са ниски.

"Те не правят нужното, същевременно ние не им вярваме", заяви Киряков.

Според него добрият пример в парламента - хората, които имат красноречие и вкарват промени в полза на големи групи хора без това да е лобистко, може да разруши усещането за безнаказаност у хората.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК