Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от СДС: Седесарите в България са много

Пламен Юруков смята, че хората чакат партията да покаже вътрешната си сила и да заслужи гласовете им

13.12.2019 | 21:55 Редактор: Стефанка Митева

"СДС свърши много работа, особено в началото. Това беше голямата идея, която допринесе България да тръгне по пътя на демокрацията и по пътя на пазарната икономика. Това беше голямата идея, която трябваше да освободи отделния човек от тоталитарната държава. Нещата, които направи в първото десетилетие на демокрацията, са неща, които заслужават признание", каза членът на Националния съвет на СДС Пламен Юруков за зрителите на Bulgaria ON AIR по повод годишнината от създаването на партията. 

По негови думи СДС е играла роля на обединител през онези години и е направила основни реформи. 

Според Юруков икономическата неграмотност и корупцията могат да са двете причини за извършената приватизация. Той допълни, че е можело да бъде извършена по друг начин и това грешка, която е довела разочарование.

"СДС е малка партия, но седесарите в България са много. Тези хора чакат само СДС да покаже своята вътрешна сила и да заслужи отново гласовете им. Един от пътищата за това нещо е успешната коалиционна политика с ГЕРБ", сподели гостът в студиото"Денят ON AIR". 

"Голяма илюзия е да мислим, че СДС може да стане тази партия с влиянието, което имаше през 90-те, но въпреки това при сегашния дефицит на политическо доверие, СДС събира на свои конференции по 1000-2000 души, а това много малко партии могат да си го позволят", допълни Юруков. 

Той е обнадежден, че партията има голямо бъдеще и пътят е правилен въпреки грешките. 

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК