Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от ВМРО: Ако няма субсидия, правим партийна диктатура

Според Сабанов Сотир Цацаров е бил по-добрият кандидат за шеф на КПКОНПИ

12.12.2019 | 21:56 Редактор: Ивет Арабова

"Обещали сме на нашите избиратели повишение на доходите и 300 лева минимална пенсия. Откакто "Борисов 3" управлява с ОП, доходите на българските граждани се повишават, минималната заплата се повишава", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сабанов.

Според него осигуровките, които се внасят, са факторът, който ще доведе до увеличенията.

"60% от пенсиите се финансират от осигуровки, 40% от държавата. Трябва диалог, синдикатите са твърдо против това за болничните да се случи. Винаги от едната страна са работещите, а от другата са работодателите. От сърдене никой нищо не печели, пътят напред е разбирателство", коментира Сабанов.

Той обяви, че не е присъствал на разговор с "изкълчване на ръце" за субсидиите.

"Не е нормално една партия да се финансира от бизнеса. Ако няма субсидия, правим партийна диктатура. Ние сме на мнение, че трябва да има таван на тази субсидия. Парите, които се получават от субсидиите, са за партийни дела", коментира Александър Сабанов.

Той обясни, че е имало 2 предложения за субсидиите - 1 лев и 8 лева.

"Трябва да се определи какъв лимит да имат субсидиите и за какво да се харчат. Много неща трябва да бъдат дискутирани в тази връзка. В Европа не се ползва американския модел, където лобизмът е разрешен", заяви депутатът от ВМРО.

Сабанов бе категоричен, че са станали много бизнесмените в социалната сфера.

"За да се изчистят всички текстове, които притесняват хората, сме внесли искане за отлагане на Закона за социалните услуги. Когато се приемат прибързано закони, винаги ще има притеснения", сподели мнението си депутатът от ВМРО.

Сабанов коментира и темата за избирането на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ и гласуването на БСП в парламента днес.

"За г-жа Нинова всичко е черно и тъмно. Проблемът на БСП е вътрешнопартиен. в БСП не съм чул да има натиск. Ние очаквахме никой от БСП да не подкрепи гласуването за Цацаров. Това, че някой се опитва да налага насила дадено мнение, води до такива аномалии", заяви още той.

Според него Цацаров е бил по-добрият кандидат за шеф на КПКОНПИ, тъй като познава много добре материята и механизмите

"Джамбазки се извини неколкократно, не е хубаво да се кара пил. Но той не е направил скандал, съдействал е на органите на реда. Единствено е поискал да бъде направена кръвна проба. Не е звънял на началници. Даде обещание, че ще спре да пие, което се надявам, че ще изпълни", коментира Сабанов.

Вижте целия разговор с Александър Сабанов във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК