Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Воля": Кандидатурата на Найденов за шеф на КПКОНПИ е достойна

Изслушването ще бъде на 3 декември

21.11.2019 | 22:17 Редактор: Василена Василева

"От "Воля" никога не сме крили самочувствието си, че можем и знаем. Затова и смятаме, че предложената от нас кандидатура на Симеон Найденов за шеф на КПКОНПИ е достойна", заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Воля" Пламен Христов.

Двамата кандидати за избор на нов председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) - настоящият главен прокурор Сотир Цацаров и Симеон Найденов от "Воля", са представили всички необходими документи, които изисква Законът за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и правилникът на Народното събрание.

Изслушването ще бъде на 3 декември.

"Който и да заеме поста се надяваме в бъдеще да бъдат въведени нови методи за работа. Още в началото на Антикорупционната комисия от "Воля" бяхме против създаването на подобен механично сглобен орган. При гласуването му имахме своите забележки. Ако сега обаче влезе за разглеждане нова промяна в закона, се надяваме на повече чуваемост", подчерта Христов.

По думите му въпросът не е кой ще издигне кандидатурата за шеф на КПКОНПИ, а какъв ще бъде методът този човек да бъде контролиран.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК