Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Българите масово обедняват, нужна е промяна

Предлагаме преизчисляване на всички пенсии, каза Румен Георгиев

21.11.2019 | 21:30 Редактор: Василена Василева

"В обществото ни се наблюдава една увеличаваща се поляризация и масово обедняване. Затова от БСП предложихме алтернативен бюджет за 2020 г. Нарекохме го бюджет на развитието. Защото предлагаме сериозна данъчна промяна.  Въвежда се подоходно облагане. Искаме и отмяна на плоския данък, а част от данък доход да остава в общините", посочи в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Румен Георгиев.

Той отбеляза, че бюджетът, предложен от управляващите, не намалявал социалната поляризация. Не се решавал и въпросът за регионалните различия.

"Хората от своя страна имат нужда да усетят промяната и да почувстват сигурност", каза Румен Георгиев.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът подчерта, че предложеният от левицата бюджет бил разумен и не вкарвал държавата в дългове.

"Предлагаме преизчисляване на всички пенсии и реформа в здравния сектор. Болниците не бива да бъдат търговски дружества. Освен това искаме и безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст", допълни още той.

От БСП внесоха отново антикорупционен закон, в който се настоява председателят на КПКОНПИ да се назначава от президента. 

"Предлагаме го не защото президентът Румен Радев е подкрепен от БСП. Утре може да е друг. Това обаче е институцията, която е избрана пряко от народа и не разпределя обществени поръчки и еврофондове", обясни гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК