Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Показват за първи път уникална картина на Златю Бояджиев

Семейният портрет ще бъде представен на Благотворителния юридически бал

19.11.2019 | 22:00 Редактор: Кристина Крумова

Уникален семеен портрет, нарисуван от Златю Бояджиев, ще бъде показан за първи път пред публика на Благотворителния юридически бал, който ще се проведе на 23 ноември в голям столичен хотел. Събитието събира средства за деца, болни от церебрална парализа.

Актьорът Ники Сотиров, адвокатът-художник Румяна Недялкова, Кеазим Исинов, Иван Яхнаджиев, Красимира Михайлова, Илиан Савков, скулпторът Добромир Иван също предоставят своите произведения за благородната кауза.

По време на Благотворителния бал по традиция ще бъдат отличени и най-добрите юристи през отминалата година.

В студиото на "Денят ON AIR" темата коментираха Елка Поромиснка - председател на Асоциацията на жените адвокати, PR-експертът Нина-Никол Хамилтън и художникът Иван Яхнаджиев.

"Идеята е велика", сподели Иван Яхнаджиев.

Организаторът на събитието Нина-Никол Хамилтън заяви пред Bulgaria ON AIR, че събраните средства се даряват на децата в момента, в който церемонията приключи. 

Идеята е родена през 2013 година и подкрепена от голям брой юридически асоциации.

"Тази идея е уникална по своята същност, не само в България, но и в Европа. Такова съчетание на човещина, която събира артисти, журналисти и цялата общност от юристи, няма никъде другаде", заяви Елка Пороминска.

Според нея допирните точки, които обединяват гостите на събитието, са изявата на човешкото отношение към хората, които имат нужда от помощ. 

"Това, което се случва през тези седем години показва, че това явление има място в нашия социален живот", допълни тя.

"Децата с церебрална парализа, за които се събират средствата, присъстват на място и се радват искрено", сподели още Нина-Никол.

Подробности за събитието вижте във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК