Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Муравей Радев: Държавата да съчетае интересите по темата с болничните

Страната ни остава най-бедната в Европа, защото липсват реформи

15.11.2019 | 21:45 Редактор: Юлия Христова

Бюджет 2020 мина на първо четене през пленарната зала на НС. Залага се на няколко приоритета – доходи, образование, здравеопазване, социална политика и отбрана.

В него е заложено 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор. Седната заплата през идната година щяла да скочи до 1300-1400 лева.  

"Доживях да видя балансиран бюджета, което означава - колкото изкараш, толкова да похарчиш", каза за "Денят ON AIR" бившият финансов министър Муравей Радев.

"Стига с това харчене, категорично съм против това", допълни той. 

По думите му основен приоритет трябва да е повишаването на доходите, в бюджетната сфера липсвали сериозни структурни реформи.

"Ако това не се направи, нашите пари ще "потъват в пясъци" и ще си останем бедни. Ако чакаме някой спасител, има да си чакаме... Цял живот ще си останем последни в Европа", обясни Радев. 

Според него страната ни остава най-бедната в Европа, защото липсват реформи. 

"По темата с неизплащането на първия ден от болничните най-доброто е, че се повдигна разговорът на обществено равнище. Ние обичаме да мамим държавата, останах учуден от предложението. Държавата трябва да намери начин да съчетае интересите на всички три страни по спора", допълни събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Konstantusbck
преди 1 седмица