Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Глас от ВМРО: Държавата може да си позволи безплатни детски градини

Красимир Богданов смята, че не трябва да се забравя демографската политика

06.11.2019 | 21:12 Редактор: Ралица Братанова

"Възходът, който ВМРО започна на европейските избори, продължава и на местните. От трима общински кмета през 2015 година, сега имаме 7, от 120 общински съветници - 240 и десетки кметове на кметства", коментира депутатът от ВМРО Красимир Богданов в "Денят ON AIR".

По думите му това дава надежда, че политиката, която партията води, е правилна. 

"В областен център е трудно да бъде постигната победа. Няма как да не се гордеем с Пловдив. Няма как да не се радваме за Сандаски, Елин Пелин, Трявна. Градове, които са знакови", допълни той.

Според него ВМРО се утвърждава като претенция за трета политическа сила в страната.

Депутатът коментира и дебатите относно Бюджет 2020.

"Увеличението на пенсиите с 6,7% е заложено в този бюджет, но ние смятаме, че има възможности да се търси по-сериозно увеличение. Линията на бедността в България се увеличава - 363 лева, затова трябва да гоним тези периметри и няма да се задоволим с това, което се предвижда за 2020 година", обясни Богданов пред Bulgaria ON AIR

По думите му пенсионерите са изключително важна част от темите, които обсъждат депутатите, но не трябва да се забравят и младите родители и демографската политика.

"Едно от нещата, които ще предложим е безплатни детски градини за децата в задължителна предучилищна подготовка. Държавата може да си го позволи", заяви депутатът.

Той коментира и разединяването на "Обединени патриоти".

"Това, което доведе до излизането на "Атака" са точно невъзможностите в този вариант да отстояваме докрай исканията, залегнали в управленската програма на правителството", обясни Богданов.

По думите му коалицията сега е по-единна и по-сплотена. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК