Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП подкрепя Мая Манолова за касиране на вота

От партията ще искат отмяна на изборите в градове с близки резултати

06.11.2019 | 21:50 Редактор: Стефанка Митева

"Инициативният комитет на Мая Манолова може да внесе искане за касиране на изборите и за повторно преброяване на бюлетини. Знаем каква е разликата в София между основния кандидат Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Това са 20 хил. гласа. Знаем, че между първи и втори тур изчезнаха едни 100 хил. гласа от избирателните списъци. Знаем какви са резултатите от ромските секции в София", коментира Вяра Емилова подкрепата на БСП за касиране на вота в предаването "Денят ON AIR".  

Според члена на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията, съмненията са за купуване на гласове и контролиране на вота. Една евентуална проверка ще докаже, че резултатът, постигнат от Фандъкова, е реален. 

От партията искат и касиране на вота в Шумен, в Дупница и софийските райони "Люлин", "Красна поляна" и "Изгрев", заради близки резултати между кандидатите.

"Ние отчитаме миналите избори като успех за Българската социалистическа партия", заяви Емилова и допълни, че в последните години има тенденция за растеж. 

Тя коментира и писмото на Сергей Станишев, което бе публикувано във Facebook страницата му днес.  

"Не съм съгласна с цифрите и изводите в това писмо. Не мисля, че това писмо е честно към социалистите, всички членове на Българската социалистическа партия и към нашите кандидати. В него се говори, че не сме предложили лява политика.  Ние първи като партия излязохме с "Визия за България", излязохме с политическа платформа за по-добро управление в нашите общини. Вътре бяха заложени всички наши леви мерки", каза Емилова в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Според нея кампанията на партията е била позитивна и проведена на много места. Тя даде за пример Корнелия Нинова, която обиколи цялата страна за да подкрепи  кандидатите на БСП.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК