fallback

Кой печели и кой губи: Равносметката след местния вот

Коментар на проф. Антоанета Христова и Добромир Живков в "Денят ON AIR"

04.11.2019 | 21:50 Автор: Василена Василева

"След като резултатите от изборите станаха ясни, виждаме, че картината в София е доста различна от тази в останалата част от страната. А това дава и различни сили на управляващите", коментира в студиото на "Денят ОN AIR" политическият анализатор проф. Антоанета Христова.

По думите ѝ най-интересните феномени в столицата не са свързани нито с подкрепата към Фандъкова, нито към Манолова. А с тази към районните кметове.

"Трябва да обърнем внимание на факта, че центърът на София си избра кмет от "Демократична България". Тази загуба за ГЕРБ е по-различна и може да има своите последствия", отбеляза още Христова.

"Управляващите загубиха там, където направиха компромис и нямаха сили да променят кандидата си", подчерта тя.

Пред Bulgaria ON AIR управителят на "Маркет линкс" Добромир Живков пък сподели, че крайният резултат от изборите все пак се е решил от избирателите и от личните им предпочитания.

"Нещо съвсем обичайно е електоралните нагласи да започнат да се развиват първо в столицата и оттам нататък и в останалата част от страната. А хубавото е, че ситуацията се нормализира. Непременно трябва да се разгръща алтернатива на управляващите", допълни още той.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback