Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Дерменджиев подписа за 6 месеца с БФС. Какво ще се случи с българския футбол?

Коментар на бившия футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла

22.10.2019 | 21:49 Редактор: Василена Василева

Георги Дерменджиев официално е новият селекционер на националния ни отбор по футбол. Решението беше взето днес по време на заседание на Изпълнителното бюро на Българския футболен съюз, като специалистът заменя на поста подалия оставка Красимир Балъков. 

"Основният проблем в българския футбол е лошото управление на клубовете. Футболистите, които излизат от тях, е под средното ниво. Трябва да се промени цялата политика на финансиране и тренировки", коментира в студиото на "Денят ON AIR" бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла.

Договорът на Дерменджиев е за срок от 6 месеца с опция за удължаване с 2 години. 

Другото важно решение, което беше взето днес, е отстраняването на досегашния шеф на съдиите Йордан Сталев, който беше задържан по време на акцията на ГДБОП в централата на Българския футболен съюз в "Бояна". Той ще бъде заменен от Костадин Стоичков. 

"БФС винаги се е управлявал по един и същи начин. Необходимо е съдиите да се отделят от футболния съюз и да бъдат независим орган. А в Изпълкома не бива да има президенти на футболни клубове, тъй като те влияят върху съдиите", категоричен бе Георги Илиев.

Вижте още във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.