Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Превърна ли се политическата битка в ожесточена борба?

Коментар на политолога Мария Пиргова и журналиста Юлий Москов

07.10.2019 | 20:17 Редактор: Василена Василева

"До изборите има още доста време. Колкото и да си задаваме въпроса кой ще е победителят в битката за София, отговор няма да получим към комента. И двамата кандидати за столичен кмет имат реални шансове да спечелят. А балотажът ще е решаващ", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът доц. Мария Пиргова.

По думите ѝ Мая Манолова "залитала" малко вдясно и поставяла на заден план левите мерки, които трябвало да взема предвид, както и БСП. 

"Най-големият неин електорат е в БСП. И затова тя трябва да обърне внимание на левицата. В противен случай ще загуби балотажа. А София има нужда от промяна", посочи още Пиргова.

И подчерта, че по-малко от месец преди местния вот, битката за столицата се е превърнала в ожесточена политическа борба.

"Политическата борба е едно. Да водиш обаче битка на всяка цена в това отношение - съвсем друго. И на Манолова, и на Фандъкова им липсват определени качества. Фандъкова например не може да лъже. Манолова пък няма никаква представа от икономика. Това сочат фактите", отсече журналистът Юлий Москов.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че прибързано много хора пренебрегват кандидатура на на евродепутата Ангел Джамбазки. 

"Накрая можем да останем доста изненадани. За всички е ясно, че Йорданка Фандъкова има огромно предимство пред Мая Манолова. И това е неизбежно. Защото Фандъкова има зад гърба си основа, на която да се опре, реализирани проекти, които да даде за пример. Докато Манолова казва "Започвам от София". София обаче не се нуждае от политически тези", категоричен бе Москов в студиото на Ганиела Ангелова.

Вижте още във видеото!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК