Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

България трябвало да втвърди позицията си за Северна Македония

Според Милен Керемедчиев правителството ни има прекалено толерантна политика

04.10.2019 | 21:14 Редактор: Ралица Братанова

Албания и Северна Македония получиха подкрепа от висшите европейски лидери за започването на преговори за присъединяване към Европейския съюз. 

Българското правителство трябва да подготви позиция за това как да гласува страната ни. Всичко зависи от работата на междуведомствената комисия, която трябва да изглади исторически спорове около личности като Гоце Делчев. България постави своите условия пред Северна Македония, а парламентът трябва да ги гласува до 15 октомври.

"Няма държава в света, която е направила повече за Македония от нейното създаване, отколкото България и да е получила обратно предимно хули, обиди и антибългарско отношение", заяви бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в "Денят ON AIR".

По думите му ние сме помагали във всяка стъпка на развитието на Северна Македония.

Според него правителството ни има прекалено толерантна политика спрямо съседите ни. Той изрази мнение, че Борисов винаги се старае да бъде диалогичен.

"България трябва да постави на масата изконни свои интереси и червени граници, през които не може да се преминава. Тя трябва да втвърди позицията си и трябва да го направи сега, защото ако изпусне този шанс, с всяко отваряне на преговорни глави процесът би бил между 5 и 8 години", коментира Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Бившият зам.-външен министър коментира темата за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп.

До скандала се стигна, след като агент на разузнаването е подал жалба до службите, че Тръмп оказвал натиск върху украинския президент да се намеси в изборите отвъд Океана догодина.

"Малко вероятно е да се стигне до импийчмънт. Имиджът на Тръмп ще пострада, но сред републиканците няма опонент, фигура, която да се изправи на избори срещу него", обясни Керемедчирев.

Очаквайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК