Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Избирателната активност на местния вот щяла да бъде много показателна

Доцент Румяна Коларова коментира предизборните страсти

04.10.2019 | 20:36 Редактор: Ралица Братанова

Местните избори наближават, а предизборната кампания тече с пълна сила. Партиите дават различни заявки, но кой ще победи? Доцент Румяна Коларова коментира темата в "Денят ON AIR".

"Местните избори са веднъж на 4 години. От тази гледна точка няма умора. Ще видим каква ще бъде избирателната активност, тя ще бъде много показателна. Тя много често е индикатор за разминаване на резулатите", обясни Коларова.

По думите ѝ шансовете на Фандъкова за София нарастват, съдейки по социологическите проучвания и насоките на дебата.

"Много ясно става, че всъщност всички предложения на другите кандидати за кметове са в посоката, към която до този момент работи общината", уточни политологът.

Според нея сегашният кмет е положил достатъчно усилия за изработване на предизборна кампания, а друг е въпросът дали ще бъде изпълнена.

"Аз мисля, че основни промени в управлението на всеки един град стават в дебат с хората, но за Столичната община истината е, че 1 година преди изборите беше създаден формат, в който това се търсеше - комуникация с гражданите и експерти", коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ това, което ще усетим от резултатите в София, са последиците от направеното от общината.Тя изрази мнение, че тепърва ще се види, че печелившо за даден кандидат е да критикува Мая Манолова.

Доцентът коментира и скандала между Волен Сидеров и БНТ.

"Скандалите са резултат от неговата невъздържаност и липса на контрол. Мисля, че при "Референдум" не беше така. Очевидно Сидеров вижда ВМРО като основен свой конкурент. Борбата за някои от районите в София ще бъде много силна", каза Коларова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК