Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Kaкви са набелязаните мерки в борбата с войната на пътищата?

Експерт: Чиновниците по пътна безопасност са с мислене от 2010 година.

27.09.2019 | 20:45 Редактор: Ивет Арабова

"2018 година е имало нула жертви на пътя на вчерашната дата. Но за нас не е важна статистиката само за един ден. В момента имаме 16 човека по-малко спрямо същия период за миналата година. Но миналата година беше жестоката катастрофа край Своге, което значи, че нищо не се прави". Това коментира председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в предаването "Денят ON AIR".

"През 2001 година се опитахме да направим дни без смърт на пътищата. Тогава направихме най-дългия плакат направен от деца с послания към техните родители. Ние гледахме в бъдещето и тогава всички ни се смееха", коментира председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов. 

Според Иванов чиновниците по пътна безопасност са с мислене от 2010 година и именно затова те не могат да управляват в момента. Toй смята, че са нужни иновации и ново мислене.

"Преди 2 седмици представител на АПИ ни обясни, че сега започва премахване на растителността, която пречи на видимостта по пътищата. Това няма смисъл да се прави, тъй като вече идва есента", каза още Радков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК