Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Лорита Радева: Ще спестим 90 тона вредни емисии с третия лъч на метрото

По думите й в кампаниите на ГЕРБ не е имало конфронтиране 

25.09.2019 | 20:12 Редактор: Ивет Арабова

"Амбицирани сме да продължим с работата си и през нов мандат. От наша гледна точка това е едно състезание на идеи, за да бъде градът ни все по-добър. За съжаление, се експлоатира кампанията от нашите опоненти. Надявам се, че мога да убедя зрителите, че в нашите кампании не сме търсили конфронтиране или да правим черна кампания". Това каза в предаването "Денят ON AIR" столичният общински съветник от ГЕРБ Лорита Радева.

По думите ѝ за 10 години са се натрупали положителни резултати в развитието на София като "зелен" град.

"Днес вместо 100-процентово депониране на отпадъците, имаме само 15%. Имаме преработка на отпадъците и произвеждане на ресурс, произведени са 10 800 мегават/часа електроенергия. Преди 10 г. в район "Искър" се движехме с "Икарус"-и, в момента те са сменени с екологични автобуси", коментира още Радева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя уточни, че част от политиката за следващия мандат е повишаване на качеството на въздуха на града. 

"90 тона вредни емисии ще спестим и с пускането на третата линия на метрото. Софиянци вече много активно използват този вид транспорт. Има дори недоволство, че в пиковите часове влаковете на метрото не се движат на по-малки интервали", каза Лорита Радева.

"Билетът от 1,60 лева за градския транспорт е предимно за гостите на града. Статистиката показва по-голям интерес на хората към картите за транспорта. Насочваме своето внимание към кварталите, а първи приоритет, който си поставя Фандъкова за следващия мандат, е именно тяхното развитие", заключи тя.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК