Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кметът на "Надежда": Между гражданите и общината има диалог, хората ни помагат много

Непрекъснато се обсъждат нови идеи за подобряване състоянието на района, отбеляза Димитър Димов

24.09.2019 | 20:23 Редактор: Василена Василева

"Пътната инфраструктура в район "Надежда" е в доста добро състояние. Огромен проблем обаче създават паркиралите по тротоарите автомобили. Затова от миналата година започнахме с изграждането на паркинги в района. В някои семейства обаче има по три-четири коли. А София като цяло не може да се справи с подобен брой", коментира в студиото на "Денят ON AIR" кметът на район "Надежда" Димитър Димов.

Toй подчерта, че въпреки кризите в доста сектори там - транспорт, образование, зелена система, през последните 12 години е направено доста.

"Хубавото е, че непрекъснато се обсъждат нови идеи за подобряване състоянието на района. Има диалог между гражданите и общината, хората ни помагат изключително много", допълни още Димов.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че от 2012 година с още три столични района работят по Оперативна програма "Региони в растеж". 

"Общината направи доста сериозна крачка като усвои близо 63 млн. лв. по тази програма. Успяхме да реновираме изцяло четири училища и пет детски градини", каза Димитър Димов.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК