Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили

Ще се върне ли задължителната военна служба

19.09.2019 | 20:40 Редактор: Ваня Кузманова

Ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

"Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос", посочи депутатът от ВМРО Борис Вангелов в "Денят ON AIR".

Той допълни, че връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като предвиждат жените също да служат, но доброволно.

"Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца", каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

"Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски", заключи Вангелов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК