fallback

Стамен Янев от БАИ: България стои много добре на инвестиционната карта

Работата е доста интензивна, а резултатите са налице

18.09.2019 | 21:00 Автор: Ваня Кузманова

В "Денят ON AIR" изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев каза, че към настоящия момент България стои много добре на инвестиционната карта и работят доста усилено по големи проекти в последните месеци.

Той допълни, че работата е доста интензивна, а към настоящия момент агенцията е сертифицирала приблизително 28 проекта, което означава 28 големи нови проекти за България с потенциал да разкрият приблизително 3000 нови работни места. 

"Фокусът ни е в това да търсим инвеститори, които са в сферата на високите технологии. Да произвеждат продукти с висока добавена стойност - такива, които могат да се маркетират на глобалните пазари", посочи Стамен Янев пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че е факт, че България в настоящия момент разполага с една от най-добрите данъчни политики в Европейския съюз и има много добра квалифицирана работна ръка, която същевременно може да бъде използвана при добри условия на труд.

"В Германия половината от възнаграждението отива за данъци. А в България изградената инфраструктура, свързана с високите технологии, дава възможност да работиш на глобалните пазари, но същевременно да получаваш едно добро заплащане", заключи изпълнителният директор на БАИ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback