Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Стамен Янев от БАИ: България стои много добре на инвестиционната карта

Работата е доста интензивна, а резултатите са налице

18.09.2019 | 21:00 Редактор: Ваня Кузманова

В "Денят ON AIR" изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев каза, че към настоящия момент България стои много добре на инвестиционната карта и работят доста усилено по големи проекти в последните месеци.

Той допълни, че работата е доста интензивна, а към настоящия момент агенцията е сертифицирала приблизително 28 проекта, което означава 28 големи нови проекти за България с потенциал да разкрият приблизително 3000 нови работни места. 

"Фокусът ни е в това да търсим инвеститори, които са в сферата на високите технологии. Да произвеждат продукти с висока добавена стойност - такива, които могат да се маркетират на глобалните пазари", посочи Стамен Янев пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че е факт, че България в настоящия момент разполага с една от най-добрите данъчни политики в Европейския съюз и има много добра квалифицирана работна ръка, която същевременно може да бъде използвана при добри условия на труд.

"В Германия половината от възнаграждението отива за данъци. А в България изградената инфраструктура, свързана с високите технологии, дава възможност да работиш на глобалните пазари, но същевременно да получаваш едно добро заплащане", заключи изпълнителният директор на БАИ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК