Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Кольо Милев, БСП: Има напрежение в обществото заради безнаказаността

Депутатът и кандидат за кмет на Сливен с коментар пред Bulgaria ON AIR

18.09.2019 | 20:26 Редактор: Ваня Кузманова

Убиваш по особено жесток начин и след 20 години излизаш на свобода, просто защото си си признал. Защо трябва да отпадне съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления, за да го няма чувството на безнаказаност? 

В "Денят ON AIR" депутатът от БСП Кольо Милев посочи, че в нашето обществото в момента има голямо напрежение точно заради тази безнаказаност, която се чувства от хората.

"Ние от БСП предлагаме да се премахне съкратеното производство при тежки умишлени престъпления. Да нямат възможност престъпниците да излизат по съкратената процедура за 15-20 години", допълни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"С председателя на партията Корнелия Нинова и депутатите се срещнахме с тях (бел. ред. - протестиращите почернени роднини) и видяхме техните искания, които до някаква степен буквално съвпадат с това, което предлагаме", каза още той.

По думите му разликата с това, което искат колегите им от ГЕРБ е, че те предлагат промените да станат през Наказателно-процесуалния кодекс, което дава възможност дори и за убиеца на Криси от Сливен да има тежко наказание, тоест да стане със задна дата. 

Като кандидат за кмет на Сливен депутатът Кольо Милев посочи, че в града очакванията са да има промени, защото имало застой в управлението на общината. 

"Сегашното ръководство не мога да го виня за много неща, но те изпълниха много от заварените проекти. Не можем да се съгласим, че нищо не е правено през последните години и да се оправдаваме само със заварените финансови затруднения в общината", заключи той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК