Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Кметът на Елин Пелин: Постигнахме много в инфраструктурата

Всеки ден над 3 хиляди души пътуват до общината, за да работят

13.09.2019 | 21:10 Редактор: Ваня Кузманова

В "Денят ON AIR" кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов посочи, че един градоначалник може да се гордее с много и в същото време, ако се гледат обективно очакванията на хората, се предполага, че не е направил достатъчно. 

"Наистина постигнахме много неща в инфраструктурна гледна точка. Завършихме изцяло новa детска градина, изградихме няколко велоалеи. В момента тече смяна на осветлението на Елин Пелин, като мога да твърдя, че е най-модерното", сподели кметът Ивайло Симеонов пред Bulgaria ON AIR. 

Той допълни, че са направили също много спортни съоръжения, възстановили са стадионите във вид, в който може да се спортува в тях и може да твърди, че има много живот за младите хора в града. 

"Наблюдава се като тенденция, че вследствие на големия инвеститорски ръст в общината, над 3 хиляди човека всеки ден пътуват до Елин Пелин, за да работят в предприятията", отбеляза кметът на град Елин Пелин.

От думите му стана ясно, че когато има толкова динамична инвеститорска тенденция обаче, излиза един голям проблем. Тя трябва да върви ръка за ръка с транспортна инфраструктура, защото няколко от населените места в общината са подложени на тежък терор от целия този трафик, но в същото време не могат да спрат инвестициите. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК