Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Милко Младенов: "Люлин" е развиващ се столичен район с много инвестиции

Кметът заяви, че отговорността от управлението е изключително голяма

10.09.2019 | 20:17 Редактор: Ралица Братанова

"Люлин" е развиващ се столичен район с изключително много инвестиции и инвеститори - както в частния, така и в публичния сектор. Винаги може повече, но продължаваме да работим районът да просперира", заяви кметът на "Люлин" Милко Младенов в "Денят ON AIR".

Като един от решените проблеми той посочи, че е премахнато гетото на изхода на София. И сподели, че все още има роми в района, които създават проблеми, но в контекста на интеграцията те трябва да живеят, както всички останали граждани и да си плащат сметките.

"Все по-малко почват да не плащат, защото сме категорични в административните производства, когато са нередовни платци и не спазват нормите на етажната собственост. Подходът е деликатен. Манталитетът им е да лежат на гърба на другите, затова ние се стараем да вменим задължения, каквито имат всички български граждани", изтъкна кметът на "Люлин" пред Bulgaria ON AIR.

По думите му директорите на училищата следят дали децата ходят редовно на училище и подават сигнали, когато установят системно отсъствие.

Младенов заяви, че район "Люлин" е не само град в града, а и четвърти по-големина като население след Пловдив, Варна и Бургас. 

"Проблемите са ежедневни, в един момент едно решение може да е адекватно, в следващия момент може да не върши работа. Отговорността е изключително голяма", изтъкна районният кмет.

И съобщи, че е разработен голям проект, който е част от инициативата за зелена София, като се надява изпълнението му да приключи в късната есен на 2020 г.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК