Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: Най-сериозната непрозрачност е в президентската институция

Политическият сезон започна с остри критики към властта, отправени от Румен Радев

04.09.2019 | 20:13 Редактор: Ралица Братанова

Депутатите очакват осмата сесия на 44-ото Народно събрание да бъде тежка. Новият политически сезон беше официално открит. Пленарната сесия започна под знака на предстоящите местни избори. 

Президентът Румен Радев се обяви за отчетност на премиера пред парламента всеки месец. Той отново отправи остри критики към властта от трибуната на Народното събрание.

"Този акт на идване в парламента заслужава адмирации. Аз се надявам това да се превърне в традиция, защото в противен случай ще остане впечатление, че е участвал в предизборната кампания. Смятам, че би била една добра традиция президентът, който и да е той, да идва в парламента, за да види каква е атмосферата, защото тя е по-различна от това, което се вижда отстрани", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков  в "Денят ON AIR". 

Той определи нападките на президента за липса за прозрачност в НС като неоснователни. По думите му всичко, което се случва там, става пред очите на хората.

"Най-сериозната непрозрачност е в президентската институция. Защото ние разбираме от прессъобщения за всички решения на президента. Там няма брифинги и пресконференции", изтъкна Биков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му президентът е посочил редица проблеми, но решението, което е предложил - премиерът да се отчита пред парламента всеки месец, не е достатъчно, за да ги реши.

Депутатът от ГЕРБ коментира и предстоящите местни избори в столицата.

"София е най-символният град. Може би резултатът там ще предопредели символния победител. Вижда се, че тук ще има истински двубой между Фандъкова и Манолова", коментира той.

Според него заявката на Манолова за изборите звучи сякаш влиза в битката не за да решава проблемите на града, а да води борба срещу системата в лицето на властта.

Днес инициативен комитет издигна официално кандидатурата на бившия омбудсман. Той е съствен от общо 65 членове.

"Там виждам знаци в различни посоки - не са много хората, които са известни в този комитет, но за мен влизането на Криско и Анелия издава една ценностна ориентация, неподходящата за кмет на София", коментира Тома Биков.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК