Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Жертви сме на грешно разбиране на демокрацията, смята Димитър Антов

В България живеем на принципа, че парите решават всичко, заяви общинският съветник от ВМРО

21.08.2019 | 21:00 Редактор: Бойко Димитров

Хората в България са жертви на грешното разбиране на демокрацията. Това каза в "Денят ON AIR" общинският съветник от ВМРО Димитър Антов. Според него разбиранията на обществото за демокрацията в днешно време са много объркани и всеки смята, че може да прави каквото си поиска.

Антов сподели, че ромската престъпност също е част от това грешно разбиране на демокрацията, като бе категоричен, че напоследък моралът на обществото е много нисък. В причина за реакцията му се превърна убийството на 7-годишната Кристин.

"Това, което се случва е резултат от дезинтеграцията на ромската общност. Тя върви по път различен от този на българската култура. Очевидно в тяхната култура човешкият живот не е толкова важен. Гражданите живеят в постоянен страх, че могат да станат жертва на престъпление и на извършителя да му се размине. Моралът е на много ниско ниво", обясни Антов.

Той също така коментира и концепцията на ВМРО за интеграцията на ромите.

"Искаме да поставим нашите условия пред ромския етнос, а не само те да имат условия. Те мислят българите за балъци защото работят. Много се говори за интеграция, но никой не успя да го направи. Нашето общество живее на принципа - парите решават всичко", заяви Антов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК