Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Маркет Линкс": София изглежда готова за промяна

Недоверието към политиците отваря вратите за гражданските кандидати, обясни Добромир Живков

14.08.2019 | 20:43 Редактор: Бойко Димитров


София изглежда готова за промяна преди изборите. Това заяви в "Денят ON AIR" управителят на "Маркет Линкс" Добромир Живков. Според него столичани са доволни от начина си на живот, но въпреки това губят доверие в политиците и това отваря вратите за гражданските кандидати.

Живков бе категоричен, че очаква по-висока избирателна активност по време на местния вот през октомври. 

"Нагласите преди изборите в София са да няма революционна обстановка. Софиянци са доволни от това, което виждат и живеят добре. София обаче изглежда готова за промяна. Избирателят търси повече гражданското начало в своя политически избор. Има ниско доверие към политиците. Това отваря нишата за граждански кандидатури", каза той.

Той също така разясни, че Мая Манолова е одобрявана от избирателите заради работата ѝ като омбудсман, докато софиянци са поляризирани по отношение на мнението си за управлението на Йорданка Фандъкова.

"Към Мая Манолова има широка подкрепа заради статута ѝ на омбудсман. Предизвикателството е дали ще успее да обърне тази подкрепа в гласове. Интересен акцент е, че София е поляризирана по отношение на мнението за сегашното управление на Йорданка Фандъкова", заяви Живков пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК