Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Журналистът Мажд Алгафари ще се кандидатира за кмет на София

Той ще бъде издигнат от инициативен комитет

29.07.2019 | 21:04 Редактор: Ралица Братанова

Журналистът Мажд Алгафари ще се кандидатира за кмет на София. Той ще бъде издигнат от инициативен комитет.

"Опитвам се да събера най-читавото от това, което има в България. Много са имената, които ми предлагат приятели и познати - хора с позиции в държавата като личности", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Алгафари изтъкна, че хората биха му повярвали, тъй като вече са си "изпатили" и от ГЕРБ, и от БСП.

Журналистът коментира и акцията на спецпрокуратурата и ГДБОП, при която беше разбита организирана престъпна група, поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско управление във Видин през февруари.

По думите на Мажд Алгафари почти няма държава, която да може да се справи с незаконния трафик.

Той сподели, че дори е попаднал на Facebook страница на лице, което предлага услугата превоз на мигранти срещу 1000 евро с лодка и 2000 евро, ако е с яхта.

"Това е един бизнес, който няма как да бъде спрян. Вакуум няма как да се получи. Когато заловят някого, на негово място отива друг", категоричен бе Алгафари в "Денят ON AIR".

Според него има много мигранти, които влизат у нас нерегламентирано, въпреки огромните усилия, които полагат ГДБОП и полицията.

"Има теч на информация. Да не мислим, че в полицията всички са бели овце. Понякога се намират и черни овце, които спъват огромната работа, която хвърлят от ГДБОП и прокуратурата", категоричен бе журналистът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК